Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie bedrijf

De meest aangewezen vloerisolatie voor jouw woning? Die hangt onder meer af van de beschikbare opbouwhoogte, het soort ondervloer, het doel van jouw isolatieproject, je beschikbare budget, … Om zeker te zijn van de juiste keuzes doe je dus best een beroep op de expertise en de ervaring van een erkend vloerisolatie bedrijf. Maar hoe vind je nu de meest geschikte isolatiespecialist? Dat ontdek je hier!

Ga snel naar:
Hoe vloerisolatie bedrijven vergelijken?
Gemiddelde prijs vloerisolatie bedrijf
Vloerisolatie bedrijf of zelf isoleren?
Vergelijk vrijblijvend offertes op maat

 

 

Met vloerisolatie op maat geniet je optimaal van…

Dak- en gevelisolatie zorgen voor de grootste besparing op je energiekosten, maar ook vloerisolatie verlies je best niet uit het oog. Zijn je vloeren optimaal geïsoleerd? Dan kan je je energiefactuur nog met eens 15 à 20% extra verlagen. Naast die lagere energierekening is zo’n isolatieproject ook ideaal met het oog op…

 • een optimaal rendement van je vloerverwarming
 • een zalig wooncomfort gedurende het hele jaar
 • geen tocht- en vochtproblemen
 • een betere geluidsisolatie tussen verdiepingen
 • een snelle terugverdientijd van je investering

Op zoek naar een erkend vloerisolatie bedrijf in je buurt? We brengen je gratis en vrijblijvend in contact met 2 à 3 vakspecialisten. Zij geven je graag advies over jouw project en bezorgen je een vrijblijvend prijsvoorstel. Start hier je aanvraag!

vloerisolatie bedrijf

 

Hoe vloerisolatie bedrijven vergelijken?

Zelf je vloer isoleren? Dan moet je alle materialen zelf kopen tegen 21% btw en kan je niet rekenen op premies en andere financiële voordelen. Daardoor komt doe-het-zelven amper goedkoper uit dan een vloerisolatie bedrijf inschakelen. Het loont dus sterk om in zee te gaan met zo’n vakspecialist. Te meer omdat je zo ook zeker bent van een optimale uitvoering van de werken. Je kan zulke bedrijven als volgt met elkaar vergelijken:

 

 1. Volgens het voorgestelde isolatiemateriaal

  Je kan je vloer laten isoleren met minerale wol, kunststof isolatie, ecologische materialen, … Die zijn bovendien ook verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen: isolatiedekens, spuitisolatie, inblaasisolatie, … Vergelijk daarom zeker de voorgestelde materialen van meerdere bedrijven en bevraag hen naar hun keuzes. Zo kan je een goed geïnformeerde keuze maken.

 2. Volgens de andere adviezen

  Naast het isolatiemateriaal leg je best ook even de andere adviezen van isolatiespecialisten naast elkaar. Zouden ze je vloer langs boven of langs onder isoleren? Welke dikte van de isolatielaag stellen ze voor? Zijn er andere aanpassingswerken nodig of niet? Door meerdere werkwijzen te vergelijken, krijg je ook een goed zicht op alle mogelijkheden.

 3. Volgens de verschillende kostenposten

  De prijs van je project hangt af van de oppervlakte van je vloer, het gekozen materiaal, … Maar ook het vloerisolatie bedrijf zelf speelt een rol. Bekijk daarom zeker grondig alle kostenposten op de offertes die je krijgt. Welke materiaalkosten rekenen ze aan? Wat met de arbeids- en verplaatsingskosten? Controleer ook goed wat er allemaal in de eindprijs inbegrepen is en wat niet. Zo vergelijk je geen appelen met peren.

 4. Volgens de voorbereiding en afwerking

  Afhankelijk van je situatie kunnen er ook voorbereidende werken aangewezen zijn. Is het bv. nodig om eerst een oude laag vloerisolatie te verwijderen? Of moet een vakspecialist je vloer ook egaliseren? Ga goed na welke werken de isolatiespecialist zelf uitvoert en waarvoor je zelf verantwoordelijk bent. Idem voor de afwerking van de vloerisolatie. Zo kan je de verschillende werkzaamheden goed op elkaar afstemmen.

 5. Volgens referenties & reviews

  Via onze offerteservice kom je enkel in contact met erkende, betrouwbare vloerisolatie bedrijven in je buurt. Toch kan het nooit kwaad om online op zoek te gaan naar referenties en reviews van de specialisten die je een offerte bezorgen. Zo bouw je nog extra zekerheid in en kan je met een gerust hart jouw isolatieproject laten uitvoeren.

Het beste vloerisolatie bedrijf in je buurt? Dat vind je gegarandeerd door meerdere erkende experts grondig te vergelijken via onze offerteservice.

 

Gemiddelde prijs vloerisolatie bedrijf

De kosten voor vloerisolatie liggen gemiddeld tussen € 15 – 40 per m² (excl. btw, incl. plaatsing), en hangen natuurlijk in grote mate af van factoren als de isolatiemethode, de gekozen materialen, de oppervlakte van de vloer en de moeilijkheidsgraad van de werken. Hieronder een rij met meerdere richtprijzen:

Soort vloerisolatieGemiddelde prijs per m²
(excl. btw, incl. plaatsing)
Vloerisolatieplaten€ 15 - 25
Gespoten PUR€ 20 - 35
Isolatiechape€ 30 - 35
Isolatiedekens vloer€ 20 - 35
Inblaasisolatie vloer€ 20 - 40
Isolatiekorrels en -schelpen vloer € 25 - 35

BELANGRIJK: de kosten kunnen ook behoorlijk verschillen van isolatiespecialist tot isolatiespecialist. Dat maakt het des te belangrijk om meerdere voorstellen van erkende vakspecialisten grondig te vergelijken. Kom nu vrijblijvend in contact met vloerisolatie bedrijven in je buurt!

 

vloerisolatie bedrijven

 

Vloerisolatie bedrijf of zelf isoleren?

Ben je een doorgewinterd klusser en heb je al meerdere isolatieprojecten tot een goed einde gebracht? Dan kan je eventueel de arbeidskosten van een vakspecialist uitsparen door zelf te isoleren. Heb je echter minder ervaring en wil je zeker zijn van een naadloze isolatielaag zonder luchtlekken? Dan werk je best samen met een ervaren vloerisolatie bedrijf. Zo kan je altijd rekenen op…

 • Meest aangewezen methode en materialen: een ervaren expert analyseert eerst jouw situatie en stelt dan een plan van aanpak op. Is het bv. beter om spuitisolatie te gebruiken of kunststof isolatieplaten? Is het mogelijk om het plafond van je kruipkelder te isoleren of eerder de bodem? Met een vloerisolatie bedrijf ben je zeker van gericht advies op maat van jouw project.
 • Optimale plaatsing en afwerking: enkel erkende vloerisolatie bedrijven mogen aan de slag met spuitisolatie of inblaasisolatie. Ook met andere materialen beschikken zulke experten over de nodige ervaring om te zorgen voor een 100% luchtdichte isolatielaag zonder kieren of naden. Kortom, je bent altijd zeker van een optimaal rendement van je vloerisolatie.
 • Hoogwaardige isolatiematerialen: een vloerisolatie bedrijf werkt alleen met isolatiedekens, PUR-schuim, gespoten glaswol, …  van de beste kwaliteit. Zo weet je zeker dat je vloerisolatie een lange levensduur heeft. Bovendien kan zo’n expert alle materialen ook inkopen aan lagere prijzen dan particulieren. En is je woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je ook slechts 6% btw op die materialen.
 • Hogere waarde van je woning: dankzij vloerisolatie kan je rekenen op een hogere EPC-score op je EPC-certificaat. Dat zorgt voor een hogere waarde van je woning. Zijn de isolatiewerken bovendien uitgevoerd door een erkend bedrijf? Dan zorg je voor een nog hoger vertrouwen bij eventuele huurders of kopers van je woning.
 • Premies & financiële voordelen: voor vloerisolatie kom je onder meer in aanmerking voor de Mijn VerbouwPremie en andere financiële voordelen als het verlaagde btw-tarief. Zo verlaag je flink de uiteindelijke kostprijs van je project. Let op: dat kan enkel als je samenwerkt met een erkend bedrijf!

 

Vergelijken loont: vraag gratis offertes aan bij experts in je buurt!

Kies je liever voor de zekerheid van een erkend vloerisolatie bedrijf? Neem dan zeker de tijd om meerdere voorstellen aan te vragen en te vergelijken. Zowel de prijzen als de voorgestelde materialen en methodes kunnen namelijk variëren van expert tot expert. Grondig kijken en vergelijken biedt dan ook de beste garantie op een geslaagd isolatieproject tegen een correcte prijs.

Vrijblijvend voorstellen op maat aanvragen? Dat is heel eenvoudig. Het volstaat om gewoon het onderstaande offerteformulier in te vullen:

 

 

Offertes voor vloerisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten